SAHABAT

19 September 2014

HAPPY 11 MONTHS!! YEAYYYY...

assalamualaikum wbt
salam sejahtera







hah...tgk!
tup tup dahhhhh
11 bulan




ekekekeke.....

* dah mahir merangkak dari depan sliding door smpai la ke dapor

* suka makan. dah boleh makan semua mende yg kita makan. setakat ni ibu dh bagi udang dan ketam. sesuai la.. xde intolerate. paling suka makan goreng pisang cheese. leh abis 3 potong pisang wooo..

* suka senyum dan ketawa. xkesah dgn sesiapa je walopon die baru je jumpe org tu. mmg pesen suke senyum xkira bangsa dan agama. hahaha

* paling suka carik gaduh ngn kakak. tarek rambut la.. pukol muka la.. hahaha

* geng main ngn abang. nak je join main apa je yg abang main. termasukla kalo abang main ipad

* suka angkat tangan bila naik motor. kengkonon nak rasa angin le tuh. hehehe

* skrg tgh nak bdiri2 dan btatih2

* bila tgk ibu dh pkai tudong, mmg gembira tgedik2 la dia sbb dh dapat agak nk g bjalan la tu. biarla walo g neseri je pon. hahaha

* suka menjerit skrg nih. marah je jerit, marah je jerit. selalu kena jerit si kakak le. suka naw naw kaco adik. 

* sekarang ibu tgh rajin2 bwk bcutik jalan jauh skit dan bermalam. nk bg dia biasa tido lam keta.

* paling senang nak ganti pampers. tgh lena tido pon bole. dia xkan terjaga punya. mmg kaki tidoq. hahaha..

* berat dah 9.2kg. last checkup 12/9/2014

* gigi dah ada 4 btg. 2 atas dan 2 bawah. tp, tang atas tu satu beso dan satu kecik. bile tsengeh mmg comel je nampak gigi beso tu. hahaha..

* bangun hehari pkol 6pagi. xkira la hari cuti or hari kerja. pehtu sebok kaco abah yg tido. suka hati kalo abah dia bangun sekali dan main dgn dia. 

* pandai dh tunjuk mana ibu abah abang kakak nenek dan atok. termasuk jugak abu si kucing dan jugak upin ipin yg kat tv tu.

* suka sgt ngn kucing. agaknya kalo buleh makan kucing tu.. dia dulu dh makan. hahaha...

* sekarang ni dalam proses suka merasa. apa je akan bawak masuk lam mulut. so.. rumah kena selalu sapu, sbb nntik semua habuk dia picit rasa masuk lam mulut.

begitu cepat masa berlalu 

rasanya mcm baruuu je ibu rasa sakit melahirkan kamu



tolong jangan cepat sgt besar sayanggg



^_^




:: rizawati abd rahman ::




No comments:

Post a Comment

Komen jee... jgn takot. ahakzzz