27 August 2013

TADAAAAAA......

assalamualaikum wbt
salam sejahtera








bulat tecik bulat tecik
buuuulat besaaaaarrr
hahaha..


ibu redho jek
sok2 dh salin 
kite gigih la mendiyet ye


semoga berjaya




20 August 2013

SARAPAN PAGI SELASA

assalamualaikum wbt
salam sejahtera








sarapan pagik ibu ari nih
walopon mcm xcukop
tp, kurelakan jua
tart nenas ni dh nak abis
huwaaaa....


nk oder lg buleh dak???




19 August 2013

32 weeks

assalamualaikum wbt
salam sejahtera










serius rase takot
dh lama sgt xberanak kan
6 tahun!
mcm dh lupe cane rs saketnye
dedua anak ibu mmg kuar tanda darah
so, yg no 3 nih 
tak tau pulak ape tande
sbb dh lama sgt
tak tau nak bajet
kuar awal ke or kuar ikot due


moga semuanya dipermudahkan
risau sbb umor ibu pon dh 35 tahun kan
kang xpepasal last menet kene operet ke
ape kan
mcm2 komplikasi veranak lewat usia nih
harap2 semua ok


^____^




16 August 2013

BUKAN DIA TAPI AKU

assalamualaikum wbt
salam sejahtera






BUKAN DIA TAPI AKU




Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
* ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan 
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Repeat *

Reff:
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Cintaku lebih besar darinya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia, bukan dia, tapi aku

Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku 
(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia 
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku
(jangan dia)




nota kaki : so in love wif this song





14 August 2013

LISTING KEPERLUAN BABY

assalamualaikum wbt
salam sejahtera






LIST KEPERLUAN BABY DAN MAK BABY. MCM BYK JE NAK KENE CARIK. KALAH BSALIN SULONG!  SUME ADA DH SEDEKAH AMAL JARIAH KAT ORG. EKEKEKEKE....


Baby [PAKAIAN]
1- Baju harian @ siang - baju seluar pendek dan lengan pendek..baju lubang2..dan singlet jugak
2- Baju malam @ tidur - baju malam selalu nyer beli lengan panjang dan seluar panjang
3- Romper dan Jumpsuit
4- Baju jalan2
5-Mittens & Booties - yang ni kalau boleh beli lebih sikit sebab baby baru lahir ni kena pakai byk sarung tangan dengan stokin kaki.
6- Bonnet @ topi
7-Sapu Tangan - beli yg 100% cotton supaya kulit baby tak melecet..
8- Bib - xyah beli dulu lah. dh makan bru beli kot.
9- Barut - yang ni penting untuk baby.
10- Bedung - haaaa... yg ni nk carik yg kaler2 comey2.

Diapering
1-Napkin
2-Diapers @ Lampin pakai buang
3-Wet Tissue
4-Changing mat - untuk lapik kat tilam baby supaye tilam tak mudah kotor biler baby u'uk atau tetiber terkencing mase bukak baju dia.
5-Baldi dan bakul untuk Lampin/baju kotor
6-Detergent khas pencuci baju

Baby Care dan Grooming
1-Bedak Bayi
2 Losyen Bayi
3 Minyak Bayi (Baby Oil)
4-Putik Kapas (Cotton Bud)
5-Pengepit Kuku (Nail Clipper) - beli khas kecik tuk baby..
6-Minyak Telon - minyak yu yee je sudeyyyy
7-cotton ball
8-Nappy Cream

Nursering [keperluan tidur baby]
1-Set Tilam
2-Baby Cot - xpayah nak cot2 sgt nak oii. ko tido je ngn ibu sonangggg.
3-Kelambu[mosquito net]

Feeding
1-Botol dan puting susu saiz S
2-Bottle Sterilizer
3-Berus Pembersih Botol
4- Penyepit Botol
5- Nipple Cream
6- Nursing Pad Disposal
7-Breast Pump-
8-Cooler set bag [Storage Bottle dan Ice gel]
9- Nursing Pillow
10-Nursing Bra

Travel
1-Beg Baby
2-Baby Warmer for Bottle
3-Baby carier
4-Stroller - ada org tu kata xyah beli sbb die sanggop dukung ke mana aja pergi. :P
5-Nursing cover - senang kalau kene BF kat public. boleh cover.
6-Car seat - tak payah carseat sgt lah. ibu pangku je. harharhar...

Bathing
1 Tuala baby
2 Besen Mandi[Bath Tub]
3 Toiletries set
Keperluan berpantang

1 Set jamu
2 Tungku
3 Tuam/tungku baby
4 Baju sejuk
5 Kain batik - mintak kat mak je sebab mak ialah peminat tegar kain batik! haha.
6 Stokin
7 Nursing bra
8 Maternity Pad
9 Tuala mandi
10 Breast pad
11 Tukang urut
12 Bengkung
13 Air Zam-zam / selusuh





 

13 August 2013

RIANG RIA RAYA 2013

assalamualaikum wbt
salam sejahtera







kita tgk gambo aje la eh
ibu rerase malas nak naip ni haa
mengandong2 nih tah hape sifat malas bkobar2
bile nak abis malas pon xtau
ekekekeke...





 syeds family



 kami




 atok nenek and the cucu's



 atok nenek and the busu's family




 atok nenek's are in love
hahaha...

the cucu's pon heran tengok atok ngn nenek







keluarga ibu memang kecik je
yang memeriahkan ialah ade macik2 yg dtg 
beraya di pagi syawal
yang indah permai



^____^






 

08 August 2013

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2013

assalamualaikum wbt
salam sejahtera








kami sekeluarga
ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada anda semua
yang sudi membaca blog picisan nih



berayalah berpada pada
berhati hatilah di jalan raya




^_____^V



*** rizawati abd rahman ***

01 August 2013

MY LALA

assalamualaikum wbt
salam sejahtera






gambar latest anak dara ibu
sesiap pakai tudom nih sebab gambar nih
untuk register sekolah agama



^_____^



shomel x saya??? 



 
 

RINDU

assalamualaikum wbt  salam sejahtera tahun ke 2 berpuasa tanpa abah moga abah tenang di sana TUNGGU ati tau bah...