31 December 2014

SELAMAKU BERNAFAS - SHAMKAMARUL

salam sejahtera









Lirik Lagu Selamaku Bernafas – Syamkamarul





Selagi jantungku berdetak di dalam tubuh
Aku kan menjaga cintamu di dalam hatiku
Selama bintang selalu ada di malam-malammu
Aku kan menjadi cahaya di dalam gelapmu

[chorus]
Andai dia tak bisa denganku
Aku relakan hidupku tanpa cinta, seumur hidupku
Tuhan ku harap sekali saja
Aku bisa mencintai dan dicinta, seumur hidupku

Dan ku berjanji
Seperti mentari yang menemani hari
Dan ku pastikan
Hidupmu tak akan pernah menangis kernaku

[repeat chorus]

Andai dia tak bisa denganku
ooo..ooo..oooo
Seumur hidupku
Tuhan ku harap sekali saja
ooo.. ooo.. ooo..

Seumur hidupku
Biar sekali saja





layan jiwang satt aihhhhh!!



:: rizawati abd rahman ::

30 December 2014

SEBENARNYA...

salam sejahtera








sebenarnya, 
aku sendiri ni bukan la baek mcm malaikat 
atau nabi/rasul
yang terpelihara dari sifat keji
maksum




tp..
aku tak sesekali akan byk bunyik
xkan sesekali komen huru hara
ala ala meroyan
dalam fb ke
dalam ig ke
waima dlm we chat




sbb..
aku tau aku serba kekurangan



sekarang...
aku lebih senang 
share gambar anak anak aku
sebab anak anak adalah kehidupan aku




aku akan pastikan 
apa yang aku taip
apa yg aku share
tak akan sebabkan luka di hati orang lain
xkan bikin orang lain sentap




aku xkan sesekali 
up status huru hara disebabkan bengang dan sakit hati
dengan orang lain
dan aku akan pastikan aku sendiri tak akan komen
dalam status huru hara sesiapa pon
yang boleh mmburukkan lagi keadaan






mohon maaf
aku x de niat nak sakitkan hati sesiapa
tp
aku nak semua tau
setiap yang kita taip dan up dalam status kita tu
walau kita xtujukan kat sapa2
tapi akan ada hati yg akan terasa



baik ko share something yang berfaedah
ataupon amik gambar wat peace je
xde sakitkan ati sesapa kan?
xyah nak menjawab kat akhirat nantik



^_^V




:: rizawati abd rahman ::



29 December 2014

BANJIR #PrayForPantaiTimur


salam sejahtera





sedih bila menatap gambar gambar banjir 
merata rata sekarang air naik mendadak
bukan takat kat Pantai Timur je




mari kita doakan beramai2 
moga banjir tak berlarutan


aminnn aminnn ya robbal 'alaminnn




:: rizawati abd rahman ::

12 December 2014

TAHNIAH HARIMAU MALAYA!!!

Assalamualaikum wbt
salam sejahtera




Syabasss!!!

Jumpa di thailanddd

Ecececeeeehhh..



:: rizawati abd rahman ::

MASA BERSAMA ANAK ANAK



salam sejahtera






setuju tak??


ibu memang setuju sangat sangat lah



memang penting kita as parents ni 
spend time utk anak anak kita
kadang ada yang sambil lewa je
kekonon xde masa sangat
nak kejar duit sangat
tak sedar ada hati hati kecil yang terluka
dan perlukan kasih sayang




sebelum terlambat
kena beringat le kannn


^_^



:: rizawati abd rahman ::

11 December 2014

BEST FRIEND

 salam sejahtera





betol tak?
betol tak? betol tak?




rasa seronok kalo ada kawan gelak dan kawan duka

saya sayang sahabat sahabat saya



^_^




:: rizawati abd rahman ::

03 December 2014

WE - FIE HARI RABU

salam sejahtera





meh ibu belanja gambo 
we fie kami anak banak pagi nih
sebelom ibu abah gi keje




jen jen jennnggggg



abaikan abah yg suka belenggeng tu
dh dikaburkan oleh ibu
hehehe



atas gambo edit
bawah gambo ori



senyum selaluuu!!


tata!!



:: rizawati abd rahman ::

02 December 2014

MINGGU BERKAMPUNG DI HKL


salam sejahtera



cerita minggu lepas
ala2 throwback gituuhh
baru ari nih nak hapdet khennn
xpe lah..
untuk tatapan dan kenang kenangan diri sendiri je ponggg




syed tecik warded HKL 25/11/2014 - 26/11/2014
sebab?

ROTAVIRUS



apa tu ROTAVIRUS??




leh baca kat SINI


pagi2 g kat klinik dlu
check dan doc soh admit




sedih je muka tu
xpenah bmalam kt hospital katanya
tp, mesra ngn semorang
cuma xde mood je
nak bpelok ngn ibu je dia





sessi merehatkan diri
bising bising pon leh tido
kalo kat umah, bunyi gate je dh tkejot
hahaha



ada NGO's yang bg belon utk kekanak yg sakit
syed tecik pon dapat jugak


meriah wad




tq bebanyak pada para nurse dan doktor doktor
wad paedetrik KK6 HKL
mmg mabeles lah treatment nye
walopon org kata HKL sesak la ramai org la xde privacy la
tp, bg ibu la kann
dorang sgt prihatin ngn keadaan kekanak
tetiap kali ada rutin checkup utk pastikan 
kekanak x demam 

walo xde bilik yg lebih privacy
masih lagi kita tak terbiar je
sntiasa di awasi dr semasa ke semasa


saploh bintang utk wad paed HKL!!!



mmg agak lesu dia sbb asik yak je
tp dia x demam & muntah
hanya cirit je


memula doc saspek keracunan makanan/salah makan


tp, lelama doc kata maybe ROTAVIRUS
apa apa je la pon
janji ank ibu cpt sembuh
takmo berak2 lagi
sian dia








hari khamis dh baik dh dia
xyak2 lg dah
dan ibu pon dh leh g keja ngn aman damai




yg ini gambar hari ni
2/12/2014
selpie ngn ibu sebelom antar ke neseri




moga sihat sihat aja lps nih ye sayang



ibu sayang nyawa nyawa nyawa ibu




muah cikeddd!!!



:: rizawati abd rahman ::

SABTU, 14/7/2018 : JAMUAN RAYA DAN AMBIK REPORT KAD ABAM

assalamualaikum wbt salam sejahtera perkenalkan.. ni anak sulong sis form 2 suda tp, tinggi dan beso ibu nampak cam...